Балкан
20. August 2016 - 9:06

Тачи: Побрзо да се расветли судбината на сите исчезнати лица

Косовскиот претседател Хашим Тачи апелира што побрзо да се разветли судбината на исчезнатите лица.

Тој бара вистината и правдата „дојдат што поитно во земјата“.

Тој истакна дела од документацијата за исчезнатите лица, уште еднаш дошол до сознанија дека меѓу нив има не само припадници од сите етнички заедници и возрасти, туку и од сите  професии, земјоделци, лекари, наставници, новинари.

- Апелирам уште еднаш што побрзо да се расветли судбината на сите исчезнати, без оглед на нивната етничка, верска и професионална припадност. Помирувањето меѓу народите бара искреност, вистина и правда, напиша Тачи на Фејсбук.

Ново на Сител