Балкан
5. April 2017 - 14:20

Тачи: Ќе ја тужиме Србија за геноцид

Официјална Приштина се подготвува да ја тужи Србија за геноцид на Косово, ова го кажа претседателот на оваа држава, Хашим Тачи.
 
-Тоа е процедурален аспект кој мораме да го почитуваме, рече Тачи.
 
-Ние, исто така, мора да преземеме неколку процедурални чекори, кои се потребни во областа на демократијата, како и некои чекори за да се добие пристап  до неспорните правни основи на нашето право за да ја обвиниме Србија за геноцид на Косово, рече Тачи, чиј став во денес го пренесе приштински „Бота Сот“.