Џет-Сет
3. December 2016 - 11:05

Таа прва ги покажа градите на филм: Како изгледа сега ѕвездата на „Лажливо лето“

Познатата југословенска театарска, филмска и телевизиска актерка Сања Вејиновиќ е прогласена за една од најубавите актерки во светот постари од 40 година на сајтот IMDb.

Публиката ја памети како Анѓелија од филмот „Бановиќ Страхиња“ и Чехињата Ружењка од филмот „Лажливо велто“ од 1984 година.

Сања и денеска е исклучително убава што покажуваат и нејзините понови фотографии. Корисниците на интернет ја прогласија за една од најубавите актерки.

Денеска се занимава со глума, но и со продукција. Работеше на сериите „Забранета љубов“, „Изборот на Лара“, „Кај пукнало да пукне“...