Живот
12. October 2017 - 12:18

Таа е американски војник од која на мажите не им е добро: Најмногу сака да се фотографира без униформата

Алисија Маген имала само 19 години кога се приклучила на воздухопловните сили на американската војска. Во меѓувреме собрала повеќе од 193.000 пријатели на Инстаграм објавувајки свои фотографии во униформа или без неа.

Моментално има 8 години работи како стоматолошки асистент во воената база, пишува „New York post".

- Имав се што ќе посакам во животот, но се чувствував задоволно. Сакав да бидам независна, да патувам низ светот и да и служамна својата држава. Мислам дека секој би ребало да и служи на својата држава, вели Алесија за својат одлука.

Во својата дневна рутина оваа убава бринета се труди да внесе што повеќе физички активности, а на својата веб страница редовно дели совети за вежбање и исхрана.

Признава дека не е лесно да се биде привлечна жена во војска, но не смета дека нејзините колеги се сексисти.

- На никого не му е лесно, но сметам мажите полесно постигнуваат да бидат сфатени озбилно, тврди таа.