Македонија
10. October 2018 - 12:05

Свечено одбележан Денот на ослободувањето на Богданци

Со положување цвеќе пред спомен бистите на паднатите борци кои загинале во воените дејствија за ослободување на Богданци, денеска општина Богданци свечено го одбележа Денот на ослободувањето,10 октомври.

На свеченоста присуствуваа делегации од општината, боречката организација, политичките партии, бизнис заедницата и здруженија на граѓани кои им оддадоа должна почит на загинатите за слободата на Богданци.

Предводникот на боречката организација, Митко Чакалов, во своето обраќање истакна дека никогаш нема да се заборави борбата на луѓето што загинале за нашата слобода, дека ќе се почитуваат нивните дела и дека ќе се продолжи по патот на нивниот сон за слободно Богданци.

По повод прославата на општинскиот празник во Богданци,десетина дена во Домот на културата ,,Бранд Петрушев“ се изведуваа културни и музички програми од страна на ученици и културно-уметнички друштва,а беа организирани улични трки и други спортски настани.