Џет-Сет
5. October 2017 - 13:58

Сузана Спасовска ги спакува куферите и замина од Македонија

Посетата на Кина на фолк пејачката, Сузана Спасовска, е повторно на специјална покана од кинескиот амбасадор во Република Македонија, Зеншун Вен, со кого фолк-пејачката е долгогодишна пријателка. Сузана е една од ретките кај нас кои го учат кинескиот јазик. Таа раскажа дека кинескиот јазик воопшто не е лесен за учење зашто азбуката се состои од симболи и знаци што не се слични со странските јазиците кои најчесто се учат.

Сузана освен македонските песни, пее и кинески композиции кои често ги изведува при престојот во кинеските градови.