Балкан
13. July 2016 - 11:30

Сурова вистина за детството на монструмот: Мајката го оставила кога бил дете, тој ја нашол, но...

Мајка му потекнува од Бујановец, а сега живее во Белград и е омажена за човек од Косово, со кој има 3 деца.

Мајката на монструмот Владица Станковиќ кој ладнокрвно го киднапираше силуваше и уби малото девојче Ангелина Стефановиќ (3) и Драгана Станковиќ, чие тело во замотан јорган го фрлил во Тимок, си заминала од него кога бил како мал а сега живее во Белград.

Мајката на Владимир била избркана од куќата од страна на нејзината свекрва кога убиецот имал неколку години.

- Немаа никаков контакт, а кога Владица пораснал, отишол во Белград да ја најде. Ја пронашол преку полусестрите, но очувот не можел да го поднесе па бил избркан.

Монструмот по тоа повеќе не одел за Белград. Соговорник во интервјуто за српски Телеграф тврди дека Небојша, таткото на Владица, пред извесно време донел некоја жена во домот.

- Таа кај нив била помалку од една година, па била избркана од свекрвата, изјавил мештанин.