Живот
19. September 2018 - 16:15

Супертајфунот запре венчавка: Токму кога сакаа да танцуваат, се слушна тресок, сите врескаа и бараа спас

Супертајфунот кој овие денови ги погоди Филипините „посети“ и една венчавка во местото Марикини.

Ренди (29) и Џенифер (28) тргнале кон подиумот за да танцуваа кога слушнаа тресок. Набрзо во големата сала снема струја и сите останаа во мрак. На снимката може да се слушне како гостите врескаат во паника, а силен ветер тропал по прозорците. Нема сомнение дека овој ден ќе им остане во сеќавање.

Да потсетиме, тајфунот Мангкхут до сега на Филипините уби 74 лица, а многу домови се поплавени или целосно урнати.