Македонија
22. January 2018 - 8:35

Судење за дедото на Тамара кој пукаше кон поранешниот министер Тодоров

Во Кривичниот суд за денеска е закажано рочиштето за дедото на малата Тамара кој го нападна поранешниот министер за здравство, Никола Тодоров.

Пред Судот треба да бидат приложени нови психијатриски вештачења кои ќе покажат дали обвинетиот бил пресметлив кога го извршувал кривичното дело.

За потсетување, Љупчо Стојановски на 1. јуни минатата година кога пукаше во министерот за здравство, Никола Тодоров, откако почина неговата мала внука.