Македонија
5. March 2019 - 10:27

Струмичките пожарникари вчера гаснеле осум пожари на отворено

Пожарникарите од ТППЕ Струмица вчера гаснеле осум пожари на отворено во Струмичкиот регион. Интервенирале во селата Баница, Просениково, Сачево, Куклиш, Муртино, Старо Коњарево, Колешино и на еден пожар на отворено на локација во Струмица.

- Беа запалени сува трева и ниско стеблеста шума на површина од околу три хектари. Сите пожари се предизвикани од човечки фактор, информира командирот на ТППЕ Струмица, Александар Гудев.

Апелира до земјоделците да не ги палат стрништата во овој сушен период, бидејќи опасноста од неконтролирано ширење на пожарот е огромна.