Живот
16. February 2017 - 10:29

Страв и трепет, еве зошто се опасни пираните

Сите знаеме колку се опасни пираните кога се во јато, но дури и научниците не знаеја дека во водите на Амазон во одредени периоди од годината буквално вријат од агресивност од заблести риби.

Во Јужна Америка од последиците на нападите на пираните годишно страдаат десетици луѓе.

За тоа колку се опасни сведочи главата на овој бик, која пираните за 50 секунди ја прават череп.