Македонија
13. August 2017 - 9:30

Страшни снимки од големиот пожар во скопско Кондово

Десетина противпожарни возила и неколку десетици пожарникари се справуваа со огнената стихија кај Кондово.

Дел од жителите се евакуирани, со оглед дека пожарот се ширеше кон првите куќи.

Пожарот зафати голема површина на нискостеблеста шума.