Македонија
23. јуни 2022 - 19:26

Стојанче Ангелов: Ме утепаа но останав жив

Директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов се потсети на војната во 2001 година во Арачиново.

- Ме утепаа но останав жив. Продолжија со пукање да ме дотепаат но пак останав жив. На денешен ден во 2001-та во битката за Арачиново Со прострелна рана во градите, со разнесен бел дроб, речиси без крв но сепак жив. Сакајте го животот и здравјето секогаш. Еден ден ќе ги снема. Можеби тогаш кога најмалку очекувате. - напиша Ангелов.