Балкан
27. February 2017 - 18:49

Стефан бил погоден во глава: Во кома бил 120 дена после тоа, а кога ги отворил очите...

Во март 2013 година, Стефан Јовановиќ (20) доживеал вистински пекол. Од зад грб со бејзбол палка во главата го удрил две години постаро момче. Му бил скршен черепот, мозокот му бил смачкан, добил напад на епилепсија, ја загубил меморијата, видот, а во кома бил 120 дена.
 
Тој успеал да ја победи смртта, но се уште се бори.
Најголем проблем е тоа што му атрофирал очен нерв поради отекување на мозокот. Со левото око гледа само во централниот дел на видното поле, а за да го победи слепилото потребни му се многу медицински третмани и операии за кои неговото семејство пронашле решение, во Русија.
 
За да се постигне таа цел потребни им се десетици илјади евра.
 
За помош на Стефан може да уплатите на сметките: 
 
Денарски: 160-463425-05
Девизни: 00-540-0001932.4
IBAN: RS35160005400001932434