Здравје
23. December 2015 - 12:20

Сте се нашле во ситуација да не можете да престанете со икање - Еве го лекот

Многу често се случува неправилно да вдишеме или да внесеме храна и да почнеме да икаме. Кога нареден пат ќе се соочите со напорното и непосакувано икање, ова е се што треба да направите. Земете кришка лимон и изедете ја и икањето ќе престане.
 
Инаку, икањето претставува манифестирање на грчењето на мускулите на дијафрагмата, а најчесто причина е нејзиното надразнување.
 
Иако сите го знеме ефектот со водата, пробајте го и овој и ќе видите дека икањето веднаш ќе престане.