Живот
13. September 2017 - 15:37

Ставила кајсии во картонска кутија за јајца, кога ќе видите зошто и вие ќе го направите истото!

Со сигурност и вие посакувате овошјето кое сте го купиле што подолго да биде свежо. За жал поради условите во кое е одгледувано и хемикалиите на кои е изложено тоа брзо скапува.

Бидејќи и здоделао да гледа како овошјето скапува, оваа домаќинка се сетила да направи една генијална работа. Одлучила да проба еден сосема различен начин за чување на кајсиите кои ги купила.

Земала картонска кутија за јајца и во нив ги наредила свежите кајсии. Кутијата ја кренала а резултатот бил фантастичен. Кајсиите ја задржале својата свежина.

Ова можете да го направите и вие. Ставете ги свежите кајсии кои немаат оштетување во картонска кутија за јајца, поголема или помала во зависност од бројот на кајсиите кои ги имате, но секоjа мора да биде одделно ставена. На крајот кутијата чувајте ја на температура од 10 до 15 степени.