Технологија
3. May 2017 - 18:08

Ставил шише вода покрај телефонот, го вклучил и решил проблем кој сите го имаме

Дали некогаш сте имале проблем со интернетот? Тогаш овој трик буквално може да ви го спаси животот.

Никој не сака да има паметен телефон а да нема интернет. Овој трик ќе помогне во тоа секогаш да имате совршен сигнал, а се што ви е потребно е шише обична вода.

Еве како од обично шише вода можете да направите уред кој ќе го зголеми сигналот.

Ставете го телефонот на рамна површина и веднаш до него шише вода. Потоа префрлете го телефонот на "airplane mode" кој ќе го исклучи интернет сигналот.

По неколку секунди исклучете го "airplane mode". Во тој момент вашиот телефон треба да почне да бара сигнал и интернет, а заблагодарувајќи се на шишето вода - се би требало да работи подобро. Во случај вашиот телефон да ја нема оваа опција, исклучете го и повторно вклучете го - ефектот ќе биде ист.

Познато е дека водата го блокира сигналот на мобилните телефони, но ова видео сепак го покажува спротивното.

Оваа техника е одлична за итни ситуации во кои немате сигнал, а потребна ви е помош.