Живот
30. August 2016 - 20:53

Стана мајка на само 11 години: Кога ќе слушнете кој е таткото, ќе се наежите

Тереза Мидлтон од Англија живеела како малечка во сиропиталиште, зошто мајка и била безбдомничка.

По тоа добила нов дом во шкотскиот град Андале, каде живеела со својот брат.

Тереза тврди дека се однесувала како голема имако имала само 9 години.

-Се однесував како 20-годипна, иако имав само 9 години. Почнав да пијам, да се дрогирам и да се дружам со постари лица, раскажува таа/

Ниту знаела за правила, ниту за граници, а нејзиното детство било се, само не нормално. На 11 години нејзиниот роден брат ја напаствувал во урнатинтие на една зграда.

На нејзиното тело почнала да забележува промени, а еден семеен пријател забележал дека нешто не е во ред.ж

Се посомневале дека можеби е бремена, а направиле и тест за бременост. И бил позитивен!

И покрај сето тоа, таа сакала да го роди детето, а за силувањето никој не говорел ништо.

По 2 години морала детето да го даде на посвојување. Со ДНК тест е утврдено дека таткото на детето е нејзиниот роден брат, кој потоа е осуден на 4 години затвор поради силување.

На Тереза и требало многу време за повторно да се врати во нормала, а за ова трагично искуство, одлучи да напише книга.

Денеска има 21 година и само една единствена желба.

-Се надевам дека еден ден ќе си ја вратам својата ќерка. Сакам да знае дека многу ја сакам и дека се би направила за неа. За мене ќе биде страшен денот кога таа ќе дознае дека нејзиниот вујко е всушност таткото. Се надевам дека нема да биде лута на мене, вели таа.