Македонија
10. October 2016 - 21:00

Средба на Ташевска-Ременски со амбасадорот Жбогар

Состојбите и функционирањето во Министерството за труд и социјална политика, состојбата со мигрантите и бегалската криза, како и механизмите за контрола и непречено спроведувањето на претстојните парламентарни избори беа тема на разговор на денешната средба во Скопје меѓу и евроамбасадорот,Самуел Жбогар.

На средбата, информираат од Министерството за труд и социјална политика, станало збор и за спроведувањето на европските програми, нивната реализација и резултатите што треба да се постигнат, а се од особено значење за европските интеграции на нашата земја.