Македонија
7. July 2016 - 13:55

Средба на градоначалникот на Ѓорче Петров со црногорскиот амбасадор во Македонија

Градоначалникот на општина Ѓорче Петров Сокол Митровски оствари средба со Амбасадорот на Црна Гора во Македонија Предраг Мировиќ.

Средбата, како што соопшти општина Ѓорче Петров, е остварена по покана на амбасадотот Митровиќ, а со цел да се сублимираат договорите од предходните средби на кои се потегна иницијатива за збратимување на скопската општина Ѓорче Петров со некоја општина во Црна Гора.

Градоначалникот Митровски оставил писмо за намера на амбасадорот Митровиќ во кое се наведени целите и намерите за збратимување, како продлабочување на стопанскиот, културен и образовен план со една од трите предложени општини во Црна Гора.

Од одговорите на општините ќе зависи и темпото на збратимување со една од нив. На средбата присуствувал и Советникот за економски и културни прашања во амбасадата  Татјана Перовиќ Митрова.