Живот
14. April 2017 - 14:48

Срцето ќе ви се стопи: Девојче го загуби окото поради рак, а нејзината мајка го направи ова

Кога малечката Брин Мунгер имала една година, семејството забележало дека нешто не е во ред со нејзиното лево око.

Капакот и бил спуштен, а окото и набабрело а потоа и се зацрвенело.

Како што претпоставува семејството, докторите утврдиле дека постои проблем.

Ни помалку, ни повеќе, туку малечката била соочена со опасен тумор.

Набрзо и се извршени две операции, но туморот повторно се враќал, па и трета. Зрачењето и операциите го зедоа својот данок, и така Брин остана без левото око.

Нејзината мајка Даниела, била загрижена бидејќи губењето на окото би можело да влијае на самосвесноста на девојчето.  Поради тоа одлучи да направи за неа нешто навистина прекрасно.

Имено, таа за Брин порача посебна, преубава кукла која исто така нема едно око.

Брин беше воодушевена од подарокот.