Loading Video...
Балкан
17. January 2018 - 16:46

Србија нема да учестува во дијалогот со Косово се додека не се расветли убиството на Ивановиќ

Србија одлучи да се повлече од дијалогот со Косово  се додека не се реши убиствотото на Оливер Ивановиќ. 

Прво одговори,  па продолжување на преговорите во Брисел порача директорот на канцеларијата во КиМ.

Во меѓувреме, косовските власти ја отфрлија  можноста  Белград да биде вклучен во истрагата за убиството  на српскиот политичар во Косово. 

Лидерот на граганската иницијатива Слобода, Демократија , правда вчера беше ликвидиран пред партиското седиште  во Косовска Митровица.

Полицијата  утрово ги презеде видео снимки од двете  безбедносни камери поставени пред седиштето, кои можеби ќе помогнат во расвсетлување на случајот. Ивановиќ утре ке биде погребан во Белград.