Loading Video...
Балкан
21. January 2023 - 16:33

Србија е под силен притисок да го прифати француско-германскиот предлог за Косово, тврди Белград

Србија е под силен притисок да го прифати француско-германскиот предлог за Косово, во спротивно ќе има последици, тврди Белград. На претседателот Вучиќ јасно му било посочено дека пред него се тешки одлуки на вчерашната средба со странските претставници.

Американците пак велат дека се задоволни од разговорите со Вучиќ. Претставникот на САД за Западниот Балкан, Ескобар вели дека предлогот на Шолц и Макрон е единствено решение за излез од кризата.