Живот
3. May 2018 - 9:17

Спречува срцев удар и помага за многу болести: Еден од најздравите зачини за кој малку се знае

На сите ни е добро познат црвениот пипер кој го ставаме како зачин во многу манџи и јадења. Сепак, малкумина знаат колку е здрав.

Популарен е и во модерната и во традиционалната медицини, а помага за многу состојби и болести.

Помага за превенција на рак, помага да се регенерираат цревата, помага и за слабеење. Се користи и за дијареа и болки во стомак.

Помага и за спречување на срцев удар и го штити целокупното здравје на срцето.

8 до 10 грама црвена пиперка во оброците е доволна за здрави денови.