Живот
30. July 2016 - 13:55

Според кинескиот хороскоп - Паричникот во оваа боја и секогаш ќе ви биде полн

 
И паричникот е секако важен дел од модата и најчсто бираме модел кој ни се допаѓа и боја која ни одговара, но тука правиме голема грешка. Според хороскопот, потребно е да избереме боја која му одговара на нашиот знак, за паричникот постојано да ни биде полн со пари. 
 
Проверете кој елемент сте според кинескиот хороскоп, па потоа откако ќе го најдете елементот на вашата година на раѓање, ќе знаете каква боја треба да биде вашиот паричник.
 
ЦРВЕНА
 
Оваа боја е позната по тоа што привлекува богатство и е омилена според Фенг Шуи. Привлекува позитивна енергија и богатство, а од друга страна, ги уништува лошите вибрации и лошата енергија во животот. Тој е најдобар избор за родените во знакот на Оганот и Земјата.
 
ТЕМНО СИН
 
Ова е бојата на водата според Фенг Шуи ипридонесува за богатство. Сепак, бидете внимателни. Ако вашиот знак е Огаи или Метал, сината боја дефинитивно не е избор за вас. Ако елементот ви е дрво или вода, тогаш сте го направиле вистинскиот избор за себе.
 
ЦРН
 
Според кинскиот хороскоп ова е одличен избор за родените во знакот на Дрвото и Водата.
 
КАФЕН
 
По црниот, кафениот паричник е најпопуларен. Секако тоа се должи на прекрасната текстура и изработка најчесто од кожа. Одговара за земјените елементи, а не одговара на Водата или Оганот. Одговара и на лицата родени во знакот на Метал според овој хороскоп.
 
ЗЕЛЕН
 
Одличен е за родените во симболот на Дрво и Оган. Одличен избор е за свежина, нови почетоци и предизвици и луѓето кои го сакаат сето тоа.