Живот
25. December 2015 - 18:52

Спектакуларно: Што се случува кога ќе истурите чај на -40 степени

Мајкл Дејвис направи мал експеримент за да ви демонстрира што се случува со чајот на -40 степени Целзиусови.

Сте виделе ли некогаш што се случува со чаша врел чај во воздух со ниска температура?

Врелиот чај се смрзнува во воздухот, а во комбинација со сончевите зраци, фотографијата е фасцинантна.

-Ја следев температурата и барав момент без ветер.  Така го набљудував и Сонцето со цел да добијам адекватни бои, вели Мајкл.