Македонија
20. March 2016 - 19:14

Спасов: За две години вработени 12.200 млади лица до 29 години

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, денеска потенцираше дека мерките за вработување вродија со плод.

-Мерките за вработување како дел од оперативниот план и надвор од него, како проектот Македонија вработува, но и мерката за вработување на млади лица до 29 години која започна од март 2014, а заврши сега на 14 март оваа година. Се вработија 12.200 млади лица во Република Македонија во 5290 компании. Само преку оваа мерка, која го иницираше и Проектот Македонија вработува, потенцираше Спасов.