Бизнис
17. May 2018 - 8:29

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави.

Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие „Македонски железници - Инфраструктура“, а на него ќе присуствуваат директорот на МЖ-Инфраструктура Ирфан Асани и директорот на бугарските железници Красимир Папукчиски.