Македонија
21. January 2018 - 14:48

Сопственик на угостителски објект нападнат од двајца гости поради сметка

Вчера околу 21:20 часот во СВР-Скопје, 59-годишниот М.В. пријавил дека истиот ден околу 20:30 часот во угостителски објект во Дебар Маало, кој бил негова сопственост, дошлe 33-годишниот Љ.С. и 23-годишниот Д.С. и физички го нападнале удирајќи го со тупаници во пределот на главата и телото, а потоа почналe да му упатуваат закани. Во еден момент  Д.С. почнал да го удира со електро шок и да му пушта струја, нанесувајќи му видливи повреди во вид на црвенило во пределот на целото  тело. Истовремено, како што соопштуваат од полиција, напаѓачите почнале да кршат чаши и шишиња како и дел од инвентарот во локалот во присуство на гости.

Причина за физичкиот напад било несогласување околу плаќање на сметка во локалот. Полицијата работи на расчистување на случајот.

Поврзано со ова, во исто време, 33годишниот Љ.С. пријавил во СВР Скопје дека истиот ден околу 20:45 часот пред угостителскиот објект во Дебар Маало бил физички нападнат од страна на 29-годишниот Р.М. и 35-годишниот А.А., кои што го удирале со клоци и тупаници во пределот на главата. Причина за физичкиот напад бил претходниот настан што се случил во локалот помеѓу Љ.С. и М.В. Се работи на расчистување на случајот.