Џет-Сет
16. July 2017 - 11:04

Сопругот се потсети на годишната: Ноќ кога Јелена Карлеуша го доживеа најголемиот страв

Српскиот фудбалски интернационалец Душко Тошиќ се потести на неуспешниот воен пуч во Турција од пред година дена и повторно ја објави фотографијата на која се гледа како позира пред тенк.

Турција на 15. јули минатата година беше на работ на војна. Во Истанбул посебно беше напнато, каде што бил и сопругот на Јелена Карлеуша.

-Мостовите во градот се блокирани, нема сообраќај, се е во застој. Она што го гледаат и читаат луѓето на интернет не е реалната состојба во Турција. Луѓето од клубот ни јавија да не излегуваме од куќата и да чекаме натамошен расплет на случувањеата во државата. Искрено, да сакам да излезам тоа е невозможно, цел Истанбуле блокиран, рече тогаш Тошиќ.

Ниту на Јелена не и беше многу полесно поради одвоеноста од сопругот.

- И таа цела ноќ немаше око склопено, следејќи што се случува во Истанбул. Дури откако се слушна со Душко и кога ситуацијата млку се смири во градот, успеа да отспие некој час, откри тогаш семејниот пријател на Тошиќ.

Сепак, се брзо се смири, па фудбалерот на Бешикташ можеше опуштено да позира пред тенкот на бунтовнците по падот во рацете на владините сили.