Македонија
22. јуни 2017 - 9:02

Сопиште и Чешиново-Облешево ќе добијат грантови од ИПА за рурален развој

Во ЕУ-инфо центарот во Скопје декеска ќе бидат потпишано договори за грант за општините Сопиште и Чешиново -Облешево, кои се дел од Проектот за општински рурални инвестиции, финансирани преку ИПА програмата за рурален развој.

На настанот најавено е присуство на минситерот за финансии  Драган Тевдовски, на евроамбасадорот Саемуел Жбогар, на раководителот на Светска банмка за Македонија Марко Мантованели, како и градоначалниците на општините Сопиште и Чешиново-Облешево, Стевче Трпковски и Костадин Личков.