Македонија
15. January 2020 - 18:40

Сообраќајот на државнита патишта се одвива по влажни коловози

Сообраќајот на државнита патишта се одвива тековно по претежно влажни коловози.

Намалена видливост поради појава на магла до 50 метри има на патниот правец Тетово- с Гајре, Павлешници, Кула- Катланово и видливост до 100 метри има Страцин, К.Паланка, Тетово и Гостивар.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.

За сите подетални информации јавете се на нашиот дежурен телефон 02/ 25 61 502 или посетете ја нашата веб страница www.makedonijapat.com.mk