Бизарно но вистинито
1. April 2017 - 19:29

Соња осудена на осум недели затвор зашто ги полудувала соседите со гласна музика!

Соња Брус од Виленхол, мајка на три деца, е осудена на 8 недели затвор бидејќи континуирано гласно ја пуштала песната „Shape of You“ од Ед Ширан!
 
Приказната е исклучително невообичаена и не се знае кој се однесувал почудно – дали пречувствителните соседи, дали Соња Брус или судијата кој бил уверен дека осудената жена се однесува „неверојатно нецивилизирано“.
 
Имено, мајката на три деца е осудена на затвор откако пуштала една иста песна континуирано во времетраење од – половина час! На нејзината молба да не оди во затвор бидејќи ќе нема кој да се грижи за нејзините деца, судијата и одговорил дека се однесува преемотивно и ќе оди во затвор.
 
– Секој има право на тивок амбиент каде што живее, а вие не се однесувате цивилизирано и ќе мора да научите да го правите тоа – рекол судијата.
 
Сосетката Клер Тидмарш, која ја пријавила Соња, водела дневник за однесувањето на Соња и дури инсталирала камера за да ја следи „во обид да го контролира однесувањето на госпоѓата Брус “ – соопштено е на судењето.
 
Тидмарш се жалела не само на гласна музика туку и на постојани викотници и пцовки од домот на Соња Брус, како и на врвулица од луѓе кои оделе кај неа и правеле метеж!
 
Таа дури се жалела дека почнала да размислува да се пресели од својата куќа за да не биде покрај Брус.
 
На ова Брус одговорила дека воопшто не ја пуштала песната за која е обвинета бидејќи не и се ни допаѓа, и дека Тидмарш се сели затоа што има 5 деца и потребна и е поголема куќа, а не поради неа.
 
Но судијата не уважил ни еден аргумент на тужената жена.
 
На нејзината забелешка дека не треба да оди во затвор бидејќи има деца за кои треба да се грижи, судијата одговорил: Треба и ќе одиш! Мора да научиш да се однесуваш како разумна и одговорна возрасна личност, а не да го правиш животот на соседите мизерен. Семејството Тидмарш се пристојни луѓе кои ја имаат таа несреќа да живеат во твоја близина!