Живот
2. April 2017 - 13:58

Софија и Мустафа се сакаат 60 години- Различната религија не ги спречила

 
Прекрасната приказна за љубовта која носи радост во нашите срца, а сигурно така ќе биде и со приказната за Мустафа и Софија, која трае 60 години.
 
Иако наидувале на многу препреки, уште од самиот почеток, ниеден момент не се посомневале во својата љубов.
 
„Кога им реков на родители дека сакам да се омажам за него, прво татко ми ми забрани. Потоа и мајка ми го поддржуваше, поради што јас избегав од нивниот дом.“-вели Софија.
 
Иако поради војните на подрачјето на Балканот, посебно во Босна, врските како таа на Софија и Мустафа била неприфатлива.
 
„Таа е единствената Србинка која дојде во семејството Берберовиќ.“-вели Мустафа.
 
Низ заедничкиот пат чекорат 60 години и не се откажуваат од љубовта.