Македонија
29. January 2019 - 23:06

Собранието не ја прифати интерпелацијата за Димитров

Со 59 гласа против, 20 гласа за, без воздржани Собранието на Република Македонија вечерва не ја прифати интерпелација на министерот за надворешни работи Никола Димитров, поднесена од страна на група на пратеници од ВМРО-ДПМНЕ.

Претходно имаше расправа по оваа точка каде што очекувано опозицијата го напаѓаше, а власта ја бранеше работата на министерот.

Опозицијата го обвини Димитров за Договорот од Преспа кој беше ратификуван од двете страни.

Ново на Сител