Балкан
3. August 2015 - 9:33

Собранието на Косово повторно ќе заседава за специјалниот суд

Приштина, 3 август 2015 (МИА) - Собранието на Косово денеска би требало повторно да гласа за уставни амандмани кои се неопходни за формирање на специјален суд за поранешната ОВК. Иако сите рокови се поминати за формирањето на судот Приштина е под голем притисок на меѓународната заедница, јавуваат локални медиуми.

Во петокот беше донесена одлука за пленарно заседание на кое ќе се гласа за успавни амандмани. Седницата е закажана за 10 часот.

Претсеадтелството на Собранието на Косово и покрај големо противење на опозицијата, донесе одлука да стави на дневен ред гласање за уставни амандмани за формирање на тој суд.