Македонија
19. March 2018 - 12:09

Собранието го врати сајтот на македонски

По објавата во медиумите дека Собранието почна да објавува двојазични најави на својот веб сајт и тоа на македонската верзија, од пред малку, ситуацијата е вратена на старо. Македонската верзија ќе остане само македонска а најавите кои што одеа на албански ќе си бидат видливи во албанската верзија на сајтот која мож да се одбере во горниот десен агол. 
 
Нема објаснување од Собранието дали станува збор за некаква грешка или пак провокација ако се имаат предвид околностите поврзани со Законот за јазиците.