Македонија
19. September 2020 - 13:17

Со транспаренти Расадник те моли, не гради, ме боли членови на ВМРО-ДПМНЕ од Кисела Вода излегоа на протест

Со транспаренти Расадник те моли, не гради, ме боли, Стоп за урбаната мафија, членови на општинскиот комитет од ВМРО-ДПМНЕ, Кисела Вода, со автомобили излегоа на протест. Бараат да се поништи детално урбанистичкиот план за Расадник за кој тие тврдат дека предвидува изградба на 120 згради, поголем дел 13катници, без зелена површина. Присутните на протестот реагираа дека со овој ДУП дополнително ќе се блокира овој дел од градот и ќе се зголеми загадувањето на воздухот. Најавија помасовни протести, доколку надлежните останат глуви за нивните барања.

 

Елена Милошевска