Живот
12. September 2018 - 12:04

Снимката од насилство во училиште го разбесни светот: Девојче се гуши во солзи додека го шишаат пред учениците, а одделението мирно гледа!

На Интернет се појави шокантна снимка од насилство кое е снимено во училиште во Аргентина, каде се гледа како по излегувањето на учителката од училиницата, двајца ученици се приближуваат кон својата соученичка и  почнуваат да ја  шишаат. 
 
Видеото на социјалните мрежи го објавиле учесниците на инцидентот. 
 
Најстрашното е тоа што дека никој од останатите ученици не се потрудил да го спречи ова малтретирање, дури останатите се смееле толку гласно додека жртвата плачела.
 
Според изјавата на директорката на училиштето, учениците кои биле дел од овој инцидент биле веднаш суспендирани.