Живот
24. March 2017 - 13:47

Снимка од царски рез го обиколи светот: Вака изгледа кога бебето е свртено обратно!

Денес, поголем дел од бремените жени, без размислување се одлучуваат да се породат со царски рез. Меѓутоа, ретко кој знае како тоа изгледа од прва рака, а сега имаме можност тоа да го видиме.
 
На Инстаграм профилот „Doula Science“ неодамна се појави детална снимка од царски рез.
 
Се гледа како лекарот многу нежно го извлекува бебето од мајчината утроба.
 
- Кога бебето е во оваа положба, предизвикува големи проблеми со вагинално породување, но со царски рез тоа го направивме многу лесно. На оваа снимка се гледа раѓање на бебе, на кое докторот многу внимателно работи за мајката и бебето да бидат сигурни. Трпеливо, со музика, мајката без стрес минува низ пораѓањето, а потоа го добива бебето во раце. Кога лекарот и мајката работат заедно, се може да се постигне - пишува под снимката.