Интернет
3. јуни 2016 - 10:18

Снепчат попопуларен од Твитер

Според најновите статистики на Блумберг, дојде и денот кога Твитер е поразен.

Снапчат сега на дневна база брои 150 милиони корисници, додека бројот на оние кои повеќе го сакаат Твитер опадна под 140 милиони.

И натаму тоа се големи бројки, но ваквата состојба за Твитер доаѓа во момент кога социјалната мрежа се бори да ги убеди огласувачите да ги одберат токму нив, додека Снапчат ги нема тие проблеми.

Според шефот за финансии на Твитер, Антонио Ното, во првиот квартал годинава оваа социјална мрежа секојдневно ја користеле околу 136 милиони корисници, што е пад во однос на поранешните податоци и помала бројка во споредба со константната доминација на Фејсбук и експлозивниот раст на Снапчат.

Снапчат особено е популарен меѓу младата генерација, а со растечкиот број достапни социјални мрежи, Твитер се потешко се држи во чекор со конкуренцијата.