Бизнис
10. јуни 2020 - 9:03

Сметководителите ќе дискутираат за предизвиците што ги наметна КОВИД-19

Комората на сметководители на Македонија денеска ќе дискутира за моменталната состојба и предизвиците со кои се соочуваат деловните субјекти во услови на неизвесноcт, како резултат на здравствено-економската криза предизвикана од КОВИД-19.

Акцент ќе биде ставен на важноста од координација и комуникација меѓу државните институции со цел континуитет, исполнување на сите обврски и запазување на роковите, за да не се остави простор за слободно толкување на економските мерки и уредбите кои сметководителите ги спроведуваат во пракса.

Предлозите и сугестиите на Комората на сметководители на прес-конференција ќе ги изнесат Благоја Грозданов и Александра Андреева, членови на Управниот одбор на Комората на сметководителите.