Бизнис
19. February 2020 - 17:09

Сметководителите бараат продолжување на рокот за завршни сметки

Сметководителите бараат  да се продолжи  рок за поднесување на завршните сметки и даночните биланси како што тоа е направено во повеќе држави.  Тврдат  дека доколку се приуфати предлого тие нема повеќе да работата под притисок за да го запазат рокот ќе се зголеми и ефиканоста во нивното работење.