Балкан
2. July 2017 - 16:29

Словенија за брзо време ќе почне со примената на арбитражна одлука за граничниот спор со Хрватска

Словенија во наредните денови ќе почне со примената на артбитражна одлуката за границата со Хрватска според која доби три четвртини од Пиранскиот залив и коирдор преку хрватските територијлани води кон межународните води. Специјална група ќе надгледува  дали истата ќе се применува.

Загреб веќе најави дека нема да ја почитува артбитражна одлука и бара продолжување на разговорите со Љубљана   за нова одлука за граничниот спор.