Loading Video...
Свет
8. August 2019 - 16:37

Словенечки дипломат е можен наследник на Јоханес Хан

Словенечки дипломат е фаворит за наследник на Јоханес Хан на чело на Комесаријатот за проширување на ЕУ.

Според британски медиуми, во Брисел се почесто како можен кадидат за функцијата се споменува постојниот претставник на Словенија во Европската унија, Јанез Ленарчич..

„Речиси е сигурно дека следниот комесар за проширување ќе дојде од Западен Балкан, со оглед дека последните двајца комесари беа од Словачка и Австрија“, наведуваат неименувани извори за британските медиуми..