Македонија
7. September 2018 - 18:21

Слоновите Дуња и Даела на 29 септември доаѓаат во ЗОО Скопје

Зоолошка градина Скопје информира дека двете слончиња конечно пристигнуваат кај нас.

Зоо Скопје за првпат после 26 години станува дом на слонови.

-На 29-ти септември им посакуваме ДОБРЕДОЈДЕ на слониците Дуња и Даела кои ќе ни раскажат една емотивна приказна и ќе ги освојат срцата на сите посетители на Зоолошка градина Скопје, велат од ЗОО Скопје.

 Дуња, е најголемата од нејзиниот вид во Европа и заедно со африканската  Даела  доаѓаат во Македонија од Белгија.

Прва  жителка на Скопје ЗОО, била слоницата Цица која во Скопје живеела од 1963- 1970 год.

Втората слоница која живеела во скопската Зоолошка е Анка, која починала во длабока старост во 1992 година.