Спорт плус
3. July 2017 - 11:04

Слеклајн, спорт за уживање и забава во природа

Ако прошетате низ градскиот парк ќе забележите неколку момчиња како изведуваат акробатски вештини на слек лента закачена помеѓу две дрва. 

Скокањето е интересно и велат дека во светски рамки слеклајнот е веќе развиен спорт и се организираат светски купови и шампионати. 
 
Во Македонија бројката на слеклајнери е скромна вели Филип Петрески кој подучуваше мала група млади ентузијасти со цел да им ги открие тајните на оваа вештина.