Македонија
26. July 2019 - 17:00

Скопје се сеќава на најразорниот земјотерс

Скопје се сеќава, 56 години од најразорниот земјотрес. Скопјани се уште се сеќаваат на  26. јули 1963 година. 
 
Во земјотресот загинаа 1.000 лица, а 3.000 се повредени.