Живот
13. January 2016 - 12:13

Скандал: Вака заработуваат средношколките, продаваат разголени фотографии

Тинејџерка на 15-годишна возраст од Мичиген наводно признала дека ги продава своите голи селфи фотографии и видео снимки и дека од тоа до сега заработила околу 1.000 евра. Девојката е разоткриена од нејзината мајк која ја пријавила во полиција.

Девојчето признало во полиција и рекло дека во последните месец дена имала четири -пет муштерии.

Исто така, во текот на изминатите година дена, имала мажи кои и биле постојано купувачи.

Тинејџерката до муштерии доаѓала со помош на апликациајта „кик“, а целиот материјал го наплатувала преку ПејПал.

Од полицијата во Мичиген рекле дека во последно време се зголемил бројот на вакви кривични дека, а посебно кај деца кои се активни на социјалните мрежи.