Балкан
23. October 2018 - 9:58

Скандал ја тресе Србија: Лекарите одбиваат да примат дете со тешка дијагноза

- Лекарите одбиваат да примат дете со температура со тешка дијагноза и велат дека таква е процедурата. До каде веќе земјо Србијо? Поради ваквите, деца умираат. Детето не е прегледано, бидејќи не е пациент на лекарот кај кој бевме дојдени. Дали е ова реално?-пишува во својот статус на Фејсбук, Виолета Цветковиќ, мајка од Србија.

Овој нејзин статус предизвика огромен скандал во здравствениот систем кај нашиот северен сосед, покренувајќи безброј прашања за поставеноста и исправноста на лекарската праска поради која умираат пациенти.